Oavsett om du ska bjuda hem vänner på fika eller middag eller bara är sugen på socker är klassiska bakelser idealet. Av den anledningen ska det här inlägget bestå av en liten lista med några av de mest klassiska bakverken. Se den som inspiration för nästa bjudning, eller bara som en onödig frestelse. Kom dock ihåg att borsta tänderna med tandkräm efter att du ätit sötsaker.

Prinsesstårta

Klassikernas klassiker kanske? Prinsesstårtan kan inte beskrivas som annat än ett mästerverk i kombinationen mellan smak och visuell presentation. Den gröna marsipanen som innesluter vad som i grund och botten är en väldigt enkel tårta lyfter det från att vara just en ”enkel tårta”. Den obligatoriska marsipanrosen i mitten av bakverket är pricken över i.

Macarons

Om prinsesstårtan är en mästerlig kombo av enkla komponenter är macarons en lite smartare motsvarighet. Små spröda skapelser i olika färger med smak av pistage, viol, hallon eller annat. Du ser vad de smakar på vilken färg de har. Enda nackdelen med dem är att de oftast kostar en slant per styck (av hälsoskäl är det väl i och för sig positivt).

Dammsugare

Ingen skulle väl säga att dammsugaren är deras favoritbakverk? I alla fall inte inte innan de stoppar en i munnen. Få bakverk är lika klassiska som den lilla gröna kondisbiten med chokladdoppad ändar.

Gräddtårta

Gräddtårtans klassikerstatus hotas bara av prinsesstårtan. Ett bakverk som är lika hemma på Nobelbjudningen som på studentfirandet eller sommarens söndagsfikor. Liksom prinsessan en enkel komposition bestående av grädde och tårtbottnar toppat av jordgubbar. De bästa bakverken är ofta de enklaste.