Alla som någon gång köpt mat vet att varken råvaror eller halvfabrikat är speciellt billigt. Men det går att komma ner en hel del i pris. Här får du några tips kring hur du kan göra inhandlingen av mat lite billigare.

Billigare mat för äldre

Om man är pensionär kan det vara ganska knapert i kassan. Då kan bra pensionärsrabatter vara väldigt lämpliga. De finns på flera saker, bland annat just på mat. Flera stora butikskedjor har en dag i veckan eller en gång i månaden pensionärsdagar. Då får personer som kan uppvisa att de är pensionärer en viss procent i rabatt på sitt köp.

Studentrabatter

Är man student kan det också vara bra att leta efter restauranger eller mataffärer som har studentrabatt. Det krävs ett Mecenatkort för att man ska kunna ta del av rabatterna, och man behöver vara aktiv student för att få ett sådant. Som student är kassan skral redan från början, och många väljer billig mat som nudlar. Det är dock inget man kan leva på och snart kommer orken att studera börja tryta om man inte äter annat.

Ät snart-priser

I butikerna gör man rätt i att titta på ät snart-priser. Det är prisnedsatta varor som har små skavanker, eller där datumet snart ska gå ut. Många gånger kan varorna vara nedsatta till halva priset eller mer. Det gör en hel del. Flera varor håller länge till i frysen, och man kan få ett flertal middagar för bara några hundralappar. Att åka runt till flera affärer är inte fel med tanke på att de alla kan ha nedsatta råvaror. Välj gärna att åka måndagar då butikerna ofta lägger ut de nedsatta varorna vars datum passerat under helgen.

Välja billigare märken

Ett bra alternativ är också att välja billigare märken. När det gäller pasta till exempel skiljer sig sällan kvaliteten märkbart mellan ett paket som kostar 50 kronor och ett som kostar 10 kronor.