Det finns de som tränar väldigt mycket men sällan får ut det de vill av sin träning. Man gymmar kanske sex pass i veckan utan att se några egentliga resultat och frågar sig varför. Man måste komma ihåg att träning är byggt på i första hand tre fundament: Träning, kost och sömn. Här ska jag dyka lite djupare in på hur du ska tänka kring kost när du tränar.

Ät mer och regelbundet

Om du tränar behöver du äta mer än i vanliga fall. Du kan inte alltid styra dina måltider efter hunger, utan mer efter klockan. Se till att äta regelbundet och inte till exempel hoppa över frukosten för att du inte känner dig hungrig. Du behöver också lägga på lite mer mat på tallriken för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig all din träning och kunna återhämta sig. Se dock till att inte äta för fort. Om din gaffel går som en traktors rotorslåtter mellan tallrik och mun riskerar du magsår.

Anpassa kosten efter träningen

Mat består av i huvudsak tre beståndsdelar: Kolhydrater, proteiner och fett. Beroende på vad du tränar behöver du lite olika mycket av dessa tre. Tränar du styrka krävs mer protein, medan du behöver mer kolhydrater om du fokuserar på kondition.

Så ta hjälp av dessa tips så kan du få en sundare kost som främjar din träning.