Nordamerikaner har självutnämnt sitt land till kycklingnationen, landet med de bästa kycklingrätterna. Även om det finns många länder som kan utmana USA om den titeln så har landet otroligt många utsökta rätter med kyckling som huvudingrediens. Oavsett om du föredrar stekt kyckling eller kryddiga kycklingvingar, så kommer dessa otroliga kycklingrätter att göra susen.

Chicken parmigiana

Chicken parmigiana är en amerikansk klassiker som består av ströbrödsströdda kycklingbröst som toppas med tomatsås och ost, som sedan bakas tills osten smälter och kycklingen är ordentligt kokt. Även om det har ett italienskklingande namns så är chicken parmigiana faktiskt amerikansk, baserad på en italiensk maträtt som heter melanzane alla parmigiana, eller aubergineparmesan.

Ingen vet vem som uppfann chicken parmigiana men det är mycket populärt i amerikanska städer med ett stort antal italienska invandrare som New York och New Jersey. Oavsett ursprung serveras rätten vanligtvis tillsammans med ris eller pasta.

Beställ hem ingredienserna

Om du är intresserad av att återskapa någon av dessa maträtter kan du besöka Sverigesmatkassar.se för att hitta den matkasse som passar dig allra bäst. Där kan du beställa hem ingredienserna du behöver för att laga en utsökt amerikansk kyckling!

Chicken and waffles

Stekt kyckling och våfflor är en ovanlig men mycket älskad parning av söta och salta smaker och mjuka, krispiga strukturer. Rätten tros ha sitt ursprung hos afroamerikanerna i söder som sällan hade en chans att äta kyckling och våfflor, så det var en måltid som åts vid speciella tillfällen eller högtider. Idag serveras denna maträtt på de flesta frukostrestauranger i landet.

Orange chicken

Ursprungligen en kinesisk maträtt från regionen Hunan, blev orange chicken snabbt amerikaniserad och serverades i många nordamerikanska snabbmatsrestauranger. Det är en maträtt som består av friterad kyckling som sen är stekt i en söt, syrlig apelsin- och chilisås. I USA finns det en matkedja som heter Panda Express som har stått för amerikaniseringen av orange chicken och har skapat sig ett stort följe av amerikaner.