Vissa kvällar när du tittar in i kylskåpet så känns det hopplöst och det är svårt att tänka på vad man ska laga till middag. Tack och lov, om du har kött av någon form så blir uppgiften mycket enklare. Kött är väldigt mångsidigt och kan tillagas på många olika sätt. Här följer några kötträtter som kan rädda din måndagsmiddag men också imponera dina vänner när du har bjudit över dem på middag.

Fajitas

Fajitas är en populär Tex-Mex maträtt som består av marinerad och grillad biff eller kyckling som serveras i en vetemjölstortilla. Ordet fajita härstammar från den spanska fajaen, vilket betyder bälte eller remsa, och hänvisar till ett billigt nötkött. Du kan fylla din fajita med i stort sett vad du vill, allt ifrån lök, paprika och chili till härliga salsasåser. Vanliga tillbehör i en fajita inkluderar sallad, gräddfil, ost, tomater eller guacamole.

Ett bra sätt att få tag i de ingredienser som behövs i dessa maträtter är att beställa hem dem genom en matkasse. Hitta din favorit och få produkterna levererade till dörr

Köfte

Käfte är stekta, ovala biffar vanligtvis gjorda på köttfärs eller lammfärs. Det är en populär turkisk maträtt som ofta är tillagad för speciella tillfällen och cocktailfester, eftersom biffarna är ganska enkla att tillaga och lätt kan konsumeras med en tandpetare. Köfte finns i många olika grader av styrka och former, beroende på hur du väljer att krydda din Köfte.

Friterad kyckling

Den mest populära maträtten i det södra amerikanska köket. Friterad kyckling finner du överallt i USA och är både en delikatess och en del av snabbmatsköket. När du lagar din egen friterade kyckling är det viktigt att tänka på att kycklingen bör vara färsk och en aning mindre i storlek, vilket resulterar i att köttet blir mjukt och saftigt medans utsidan blir gyllenbrun och krispig. Du kan göra ett gott potatismos eller en dippsås tillsammans med denna utsökta maträtten.