Vad är väl trevligare än att ha picknick ute? På vintern passar det bra när du är ute och promenerar och då är korv perfekt att ta med i en ryggsäck. Kan hända att du varit ute på olika dejtingsajter där du lärt känna någon du fattat tycke för som du nu ska träffa för första gången, då är picknick en perfekt sak att lära känna varandra på. Om det inte är mycket snö går det att hitta en redan färdig grillplats vid en sjö eller en lekplats. Skulle du inte hitta någon går det bra att använda vad naturen erbjuder, torra grenar för att lägga på en stor sten. Sätt korven på en större pinne och håll över elden, men se till att släcka ordentligt efter dig.

Sommarpicknick

Under sommaren finns det oändligt många platser att ha picknick på, som till exempel vid en badstrand, på en äng i det gröna i skogen, på en klippa vid havet. Varför inte ta med hela familjen på picknick, åk tidigt på morgonen och kom hem sent på kvällen. Förbered alla måltider dagen innan eller köp på vägen, hoppa över frukosten hemma, stanna lite senare och ät den ute i morgonsolen. Kanske har ni redan har bestämt en rutt eller bara kör på måfå.

När du ska ut på picknick

ska du inte innan ställa sig och göra mat som kräver långa förberedelser. Maten ska vara enkel och lätt att förvara och en dag utan en riktig middag fungerar alldeles utmärkt. Goda och nyttiga smörgås med ost, skinka, korv eller vad nu familjen tycker om. Ha med plastburkar i olika storlekar och lägg i grönsaker, ägg, pannkakor, färska bär, meloner med mera i. Glöm inte termos med kaffe eller choklad, till barnen kan du köpa färdiga smådrickor med sugrör som får ligga i kylskåpet under natten.

Tips på god picknickmat

Du behöver inte följa tipsen till full och pricka utan ta och mixa med det du och din familj tycker om. En god och matig sallad är aldrig fel, ta olika melonsorter, fetaost, persilja, färdigkokta kalla potatisar, jordgubbar och blanda i en stor plastburk hemma. Ha med ett paket gräddfil och andra tillbehör som passar bäst att läggas i på plats.

Köp färdigt

Stanna till på vägen och köp färdiggrillad kyckling det tycker både barn och vuxna om. Kalla köttbullar är också gott, har du inte färdiggjorda hemma finns det ofta att köpa i delikatessen i större butiker. Pannkakor är även det perfekt picknickmat och det finns att köpa i en matbutik om du inte redan har gjort egna. Tunnbrödsrullar är extra gott att äta ute, fyll dem med passande innehåll, rulla ihop dem och lägg in dem i aluminiumfolie.