Ska du hålla i en fest så kan det vara kul att ha ett specifikt tema. Temafester har alltid varit mycket populära och uppskattade och gör festen lite extra spännande. Det är lätt att man associerar temafester med t.ex. halloween då alla klär ut sig, men tema behöver inte alltid betyda maskerad.

Att ha ett specifikt tema på sin fest passar lika bra för barnkalaset som för det finare bröllopet. Det sätter tonen och gör det enklare för dig att planera tillbehör som t.ex. dekorationer eller mat. Ska du till exempel ha en fest med 90-tals tema kan det vara väldigt roligt att bjuda på godis från 90 tal för att skapa nostalgi.

Planera mat efter tema

Om du vill att ditt tema ska vara så tydligt som möjligt är det viktigt att du låter temat synas även i maten. Har du ett färgtema så kan du väljer livsmedel och maträtter som går i samma färger och har du ett isprinsesstema så kan du välja mat som går i ljusblått, lämpar sig för vinter eller som ser vinter- och snöaktigt ut. Varför inte bjuda på isblå välkomstdrinkar? Kom ihåg att du kan göra mycket med hjälp av vanlig karamellfärg.

För att du ska lyckas med ditt mattema kan det vara en bra idé att vara ute i god tid. På så sätt har du möjlighet att fundera lite extra på hur du vill att maten ska se ut, vilken typ av mat det ska vara och hur du på bästa sätt kan tillämpa ditt tema. På internet kan du hitta massor med inspiration för temafester och kan på så vis hitta ett tema som passar dig.